לייב ספירולינה הינו עסק משפחתי - כחול לבן שהוקם ומנוהל היום על ידי בוריס זלוטניקוב ובת זוגתו.
בלייבספירולינה אנחנו דוגלים בגידול ויצור מקומי, יבוא במסחר הוגן ושימור אופטימלי של חומרי הגלם ומזונות העל לניצול מיטבי של החומרים הפעילים והאיכויות של הצמחים.
בוריס זלוטניקוב - מייסד ואיש החזון מאחורי LiveSpirulina
בוריס זלוטניקוב הוא יזם ישראלי, הידוע בעבודתו פורצת הדרך בחקלאות האקולוגית ובמחקרו בתחומי הרובוטיקה והתקשורת. בוריס שירת כלוחם ביחידת מודיען השדה ואף שימש כיועץ חיצוני למשרד הבטחון בתחמים טכנולוגים שונים כמו גילוי רחפנים עוינים. הוא אב לשני ילדים, ושותף ביוזמות שונות שמטרתן למגר את הרעב העולמי בילדים. בוריס מנסה ליצור עתיד טוב יותר בכך שמוביל את LiveSpirulina, חוות הספירולינה הראשונה שפועלת במודל של חקלאות בשיטף הקהילה ומוקדשת לייצור מקומי של מזונות-על ברי-קיימא. החווה משלבת טכנולוגיה מתקדמת עם שיטות אקולוגיות כדי להביא מגוון עשיור של סופרפודס.
חלוץ בגידול ספירולינה
בשנת 2006, באיזור עוטף עזה, בוריס הקים יוזמה חקלאית חדשנית בנגב הצפוני. חווה לגידול ספירולינה איכותית למזון: מיקרו-אצה הנודעת ביתרונותיה הבריאותיים. זו היתה החווה הראשונה בישראל ששיווקה לחנויות הטבע ספירולינה מתוצרת מקומית, ואף המציאה את הספרולינה הקפואה הפופולרית כיום כאלטרנטיבה לאבקת הספירולינה שהיתה פופולית אז. מתוך הכרה באתגרים הרבים של חקלאות בתנאי מדבר, הוא וצוותו פיתחו ביו-ריאקטורים שאפשרו גידול ספירולינה יעיל באחד מאזורי האקלים הקשים ביותר בישראל.
לאחר הצלחה זו, בוריס הקים בשנת 2016 במדבר הצחיח של הר הנגב את LiveSpirulina. באמצעות פיתוח מערכות אוטומצייה חדשניות, LiveSpirulina ממשיכה לשנות את פני החקלאות האקולוגית ומגדלת ספירולינה באחד מאיזורי האקלים המאתגרים והקשים ביותר בעולם! החווה מגדלת לא רק ספירולינה אלא מגוון סופרפודס: גידולים שונים עשירים בחומרים מזינים, ומספקת תוצרת טרייה ובת-קיימא ישירות לצרכנים תוך צמצום ההשפעה הסביבתית.
תרומה גלובלית דרך פרויקט JustSpirulina
בוריס תרם את מומחיותו מעבר לגבולות ישראל דרך תפקידו המרכזי בפרויקט JustSpirulina. יוזמה זו שואפת להילחם בתת-תזונה באפריקה על ידי העצמת קהילות מקומיות ע"י ייצר הספירולינה שלהן. באמצעות פיתוח פרוטוקולים חסכוניים ופשוטים לגידול ספירולינה, בוריס סייע בהטמעת פתרונות בני-קיימא במדינות כמו דרום אפריקה, רואנדה, אתיופיה, קניה והרפובליקה הדמוקרטית של קונגו. יוזמה זו מספקת תזונה חיונית לקהילות קשות יום ובתי יתומים, ומקדמת בריאות ועצמאות.
סמנכל פיתוח והשתתפות בפרויקטים בינלאומיים
בתפקידו כסמנכ"ל פיתוח בחברות הייטק שונות, בוריס השתתף בפרויקטים בינלאומיים בארה"ב, סין, קוריאה, הודו ואירופה. דרך חברת היעוץ שלו "גרין אקווינוקס" הוא משתף פעולה עם ארגונים מובילים ותורם מניסיונו בביסוס הקשר בין העולם העסקי, הקהילה המקומית והחקלאות ברת הקיימא. הוא שואף לבסס חדשנות, טכנולוגיה ירוקה ויעול בתחומי החקלאות האקולוגית במטרה לשלב ולקדם תחומים אילו.
מחויבות לקיימות
כיזם ושותף לשעבר במלק"מ - המכון לקיימות, בוריס השתתף באופן פעיל בפרויקטי פרמקלצ'ר במגזר הבדואי בנגב, המשלבים שיטות חקלאיות בת-קיימא עם פיתוח קהילתי. יוזמות אלו מתמקדות בחינוך לקיימות, מחזור, וביצירת מערכות אקולוגיות וחברתיות עצמאיות המגבירות את הרווחה, המגוון הביולוגי, משפרות את איכות הקרקע ומקדמות ביטחון תזונתי. באמצעות עקרונות הפרמקלצ'ר, בוריס תורם לפיתוח מערכות חקלאיות עמידות שהן ידידותיות לסביבה ומועילות חברתית.
חדשנות בטכנולוגיה ורובוטיקה
במקביל לתרומתו לחקלאות בת הקיימא ולפיתוח הנגב, בוריס תורם תרומה משמעותית בתחום הרובוטיקה. בחברת-Xtend Robotics, הוא רשם פטנטים רבים, לדוגמה חידושים בהפעלה אוטונומית של רובוטים במצב לא מקוון וניהול שרתי תקשורת ליחידות רובוטיות מרובות. חידושים אלו שיפרו את הפונקציונליות והיעילות בתחום, ומדגימים את מומחיותו הרב-תחומית של בוריס.
חזון לעתיד בר-קיימא
דרך עבודתו עם LiveSpirulina ויוזמות גלובליות שונות, בוריס זלוטניקוב מייצג מחויבות לחדשנות והשפעה חברתית. מסירותו להתמודדות עם אתגרים גלובליים באמצעות פתרונות טכנולוגים מעשיים ובני-קיימא ממשיכה להשריש ולהניע שינוי חיובי בקהילות ברחבי העולם כולו.
בלייבספירולינה אנחנו דוגלים בגידול ויצור מקומי, יבוא במסחר הוגן ושימור אופטימלי של חומרי הגלם ומזונות העל לניצול מיטבי של החומרים הפעילים והאיכויות של הצמחים.
בוריס זלוטניקוב - מייסד ואיש החזון מאחורי LiveSpirulina
בוריס זלוטניקוב הוא יזם ישראלי, הידוע בעבודתו פורצת הדרך בחקלאות האקולוגית ובמחקרו בתחומי הרובוטיקה והתקשורת. בוריס שירת כלוחם ביחידת מודיען השדה ואף שימש כיועץ חיצוני למשרד הבטחון בתחמים טכנולוגים שונים כמו גילוי רחפנים עוינים. הוא אב לשני ילדים, ושותף ביוזמות שונות שמטרתן למגר את הרעב העולמי בילדים. בוריס מנסה ליצור עתיד טוב יותר בכך שמוביל את LiveSpirulina, חוות הספירולינה הראשונה שפועלת במודל של חקלאות בשיטף הקהילה ומוקדשת לייצור מקומי של מזונות-על ברי-קיימא. החווה משלבת טכנולוגיה מתקדמת עם שיטות אקולוגיות כדי להביא מגוון עשיור של סופרפודס.
חלוץ בגידול ספירולינה
בשנת 2006, באיזור עוטף עזה, בוריס הקים יוזמה חקלאית חדשנית בנגב הצפוני. חווה לגידול ספירולינה איכותית למזון: מיקרו-אצה הנודעת ביתרונותיה הבריאותיים. זו היתה החווה הראשונה בישראל ששיווקה לחנויות הטבע ספירולינה מתוצרת מקומית, ואף המציאה את הספרולינה הקפואה הפופולרית כיום כאלטרנטיבה לאבקת הספירולינה שהיתה פופולית אז. מתוך הכרה באתגרים הרבים של חקלאות בתנאי מדבר, הוא וצוותו פיתחו ביו-ריאקטורים שאפשרו גידול ספירולינה יעיל באחד מאזורי האקלים הקשים ביותר בישראל.
לאחר הצלחה זו, בוריס הקים בשנת 2016 במדבר הצחיח של הר הנגב את LiveSpirulina. באמצעות פיתוח מערכות אוטומצייה חדשניות, LiveSpirulina ממשיכה לשנות את פני החקלאות האקולוגית ומגדלת ספירולינה באחד מאיזורי האקלים המאתגרים והקשים ביותר בעולם! החווה מגדלת לא רק ספירולינה אלא מגוון סופרפודס: גידולים שונים עשירים בחומרים מזינים, ומספקת תוצרת טרייה ובת-קיימא ישירות לצרכנים תוך צמצום ההשפעה הסביבתית.
תרומה גלובלית דרך פרויקט JustSpirulina
בוריס תרם את מומחיותו מעבר לגבולות ישראל דרך תפקידו המרכזי בפרויקט JustSpirulina. יוזמה זו שואפת להילחם בתת-תזונה באפריקה על ידי העצמת קהילות מקומיות ע"י ייצר הספירולינה שלהן. באמצעות פיתוח פרוטוקולים חסכוניים ופשוטים לגידול ספירולינה, בוריס סייע בהטמעת פתרונות בני-קיימא במדינות כמו דרום אפריקה, רואנדה, אתיופיה, קניה והרפובליקה הדמוקרטית של קונגו. יוזמה זו מספקת תזונה חיונית לקהילות קשות יום ובתי יתומים, ומקדמת בריאות ועצמאות.
סמנכל פיתוח והשתתפות בפרויקטים בינלאומיים
בתפקידו כסמנכ"ל פיתוח בחברות הייטק שונות, בוריס השתתף בפרויקטים בינלאומיים בארה"ב, סין, קוריאה, הודו ואירופה. דרך חברת היעוץ שלו "גרין אקווינוקס" הוא משתף פעולה עם ארגונים מובילים ותורם מניסיונו בביסוס הקשר בין העולם העסקי, הקהילה המקומית והחקלאות ברת הקיימא. הוא שואף לבסס חדשנות, טכנולוגיה ירוקה ויעול בתחומי החקלאות האקולוגית במטרה לשלב ולקדם תחומים אילו.
מחויבות לקיימות
כיזם ושותף לשעבר במלק"מ - המכון לקיימות, בוריס השתתף באופן פעיל בפרויקטי פרמקלצ'ר במגזר הבדואי בנגב, המשלבים שיטות חקלאיות בת-קיימא עם פיתוח קהילתי. יוזמות אלו מתמקדות בחינוך לקיימות, מחזור, וביצירת מערכות אקולוגיות וחברתיות עצמאיות המגבירות את הרווחה, המגוון הביולוגי, משפרות את איכות הקרקע ומקדמות ביטחון תזונתי. באמצעות עקרונות הפרמקלצ'ר, בוריס תורם לפיתוח מערכות חקלאיות עמידות שהן ידידותיות לסביבה ומועילות חברתית.
חדשנות בטכנולוגיה ורובוטיקה
במקביל לתרומתו לחקלאות בת הקיימא ולפיתוח הנגב, בוריס תורם תרומה משמעותית בתחום הרובוטיקה. בחברת-Xtend Robotics, הוא רשם פטנטים רבים, לדוגמה חידושים בהפעלה אוטונומית של רובוטים במצב לא מקוון וניהול שרתי תקשורת ליחידות רובוטיות מרובות. חידושים אלו שיפרו את הפונקציונליות והיעילות בתחום, ומדגימים את מומחיותו הרב-תחומית של בוריס.
חזון לעתיד בר-קיימא
דרך עבודתו עם LiveSpirulina ויוזמות גלובליות שונות, בוריס זלוטניקוב מייצג מחויבות לחדשנות והשפעה חברתית. מסירותו להתמודדות עם אתגרים גלובליים באמצעות פתרונות טכנולוגים מעשיים ובני-קיימא ממשיכה להשריש ולהניע שינוי חיובי בקהילות ברחבי העולם כולו.
טכנולוגיה חדשנית של גידול ספירולינה אשר פותחה ע"י צוות חוות לייב ספירולינה. אנו משתמשים בכמה מערכות גידול ממוחשבות שמזרימות את האצה בצורה מעגלות מושלמת ובכך מצמצמים משמעותית את טביעת הרגל האקולוגית של החווה.
לטכנולוגיה שלנו של גידול ספירולינה, יתרונות נוספים למשל המרחק הקצר שהספירולינה עוברת בין הקציר לאריזה ומערכות הסינון שאינן מאפשרת כניסת מזהמים וחרקים.
לעבוד יחד עם המדבר
הספירולינה הינה גידול חקלאי מושלם לאקלים מדברי. היא חסכנית במיים בצורה יוצאת מן הכלל.
בכדי לגדל קילו חלבון מבקר דרושים 105,000 ליטר מים, בכדי לגדל קילו חלבון מתירס דרושים 12,500 ליטר מים ואילו לקילו חלבון מאצת ספירולינה דרושים רק 2,100 ליטר מים.
מכיוון שמקור הספירולינה הוא באיזורים טרופיים הטמפרטורות הגבוהות וקרינת השמש הרבה תורמים לתהליך הגידול.
גידול ספירולינה עם בקרה קפדנית ודגימה מתוך מערכת הגידול מאפשרת יצירת תנאים אופטימליים לספירולינה אך סביבה קשה לחיידקים ואצות אחרות.
כך ניתן לגדל ספירולינה איכותית ללא שימוש בריסוסים וחומרים מסוכנים אחרים.
שימוש במינרלים טהורים
במהלך גידול ספירולינה מוזנת במינרלים טהורים כגון: ברזל, מגנזיום ומלח ים שמכיל מגוון מיקרו אלמנטים, אותם הספירולינה ממירה לחומצות אמינו, ויטמינים, מינרלים, פיגמנטים אנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון) וחלבון.
לייב ספירולינה- ניסיון של שנים
לצוות החווה ניסיון עשיר במחקר וגידול אצות. הפרויקט החל בשנות ה-80 כאשר עסקנו במחקר ופיתחנו טכנולוגיה לגידול של מיקרואצות עבור סוכנות החלל הרוסית.
ב-2006 התחלנו לפתח שיטות להתאמת תהליך גידול הספירולינה לתנאים האקלימיים בארץ.
ב-2008 התחלנו לשווק אצה כחולה ירוקה למעגל קטן של יודעי דבר ומתעניינים שונים שרצו לשפר את בריאותם.
ב-2010 פיתחנו סל מוצרים קפוא ומיכון תעשייתי שמאפשר להקפיא כמויות גדולות של ספירולינה ללא מגע יד אדם בטמפרטורה נמוכה מאוד שמסייעת לשימור כל הוויטמינים והמינרלים וכך פתחנו את חוות הספירולינה הראשונה בארץ.
ב-2011 לאחר ניסיון רב בגידול ספירולינה באיכות הגבוהה ביותר התחלנו לייעץ לחוות אחרות בארץ ובעולם והתחלנו להפיץ את הידע שצברנו.
ב- 2012 שיכללנו את שיטת הגידול ועברנו למערכת גידול חדשה ומשופרת שתוכננה ונבנתה כולה בעקבות מחקר רב השנים שנעשה ע"י צוות החווה. מערכת זו מותקנת כיום במספר מקומות בעולם.
כל הצמחים הירוקים צורכים פחמן דו חמצני מתוך האטמוספרה. מיקרו אצות כחולות ירוקות כגון הספירולינה צורכות את הפחמן הדו חמצני מתוך מי הגידול.
השמש המדברית גורמת לאצות לגדול במהרה כך שהאצה מרוויחה מכל תוספת של פחמן דו חמצני.
לכן, פחמן דו חמצני באיכות מזון מוסף למי הגידול בצורה ממוחשבת בדיוק ברגע שבו הספירולינה צריכה אותו.
אנו מחויבים להפצה של ידע אודות שימור הבריאות הפיזית, הרוחנית והסביבתית שלנו דרך הבנה של תהליכים גופניים ואקולוגיים.
אנו סבורים שהקשר ביניהם הדוק, ולכן הפרויקט היה משולב במשך שנים רבות בחווה אקולוגית בנגב שבה מאות אנשים למדו לדאוג לסביבה דרך חקלאות ברת קיימא שאינה צורכת משאבים מיותרים ודואגת לשמור על המים, האדמה והאוויר שלנו נקיים.
מאות אנשים מכל האוכלוסיות וכל מדינות העולם מבקרים בחווה ומתנדבים בה וחוזרים עם השראה, רעיונות סביבתיים חיוביים ורצון לעזור לאנשים הקרובים אליהם, לעצמם ולטבע שמסביב.
תרומה לקהילה ולחינוך
צוות החווה מקיים קורסים בבתי ספר שבהם התלמידים משתתפים בפיתוח שיטות גידול ספירולינה שהן אינן פשוטות ליישום בארצות לא מפותחות שבהן ישנם ילדים שסובלים מתת תזונה.
שינוי גלובאלי אמיתי
אנו מאמינים בשינוי-שכל אחד יכול לשנות בדרכו הייחודית.
ולכן אנו דואגים לעזור, לייעץ ולתרום מהידע והניסיון שלנו למגוון חוות הומניטריות בעולם כולו.
לטכנולוגיה שלנו של גידול ספירולינה, יתרונות נוספים למשל המרחק הקצר שהספירולינה עוברת בין הקציר לאריזה ומערכות הסינון שאינן מאפשרת כניסת מזהמים וחרקים.
לעבוד יחד עם המדבר
הספירולינה הינה גידול חקלאי מושלם לאקלים מדברי. היא חסכנית במיים בצורה יוצאת מן הכלל.
בכדי לגדל קילו חלבון מבקר דרושים 105,000 ליטר מים, בכדי לגדל קילו חלבון מתירס דרושים 12,500 ליטר מים ואילו לקילו חלבון מאצת ספירולינה דרושים רק 2,100 ליטר מים.
מכיוון שמקור הספירולינה הוא באיזורים טרופיים הטמפרטורות הגבוהות וקרינת השמש הרבה תורמים לתהליך הגידול.
גידול ספירולינה עם בקרה קפדנית ודגימה מתוך מערכת הגידול מאפשרת יצירת תנאים אופטימליים לספירולינה אך סביבה קשה לחיידקים ואצות אחרות.
כך ניתן לגדל ספירולינה איכותית ללא שימוש בריסוסים וחומרים מסוכנים אחרים.
שימוש במינרלים טהורים
במהלך גידול ספירולינה מוזנת במינרלים טהורים כגון: ברזל, מגנזיום ומלח ים שמכיל מגוון מיקרו אלמנטים, אותם הספירולינה ממירה לחומצות אמינו, ויטמינים, מינרלים, פיגמנטים אנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון) וחלבון.
לייב ספירולינה- ניסיון של שנים
לצוות החווה ניסיון עשיר במחקר וגידול אצות. הפרויקט החל בשנות ה-80 כאשר עסקנו במחקר ופיתחנו טכנולוגיה לגידול של מיקרואצות עבור סוכנות החלל הרוסית.
ב-2006 התחלנו לפתח שיטות להתאמת תהליך גידול הספירולינה לתנאים האקלימיים בארץ.
ב-2008 התחלנו לשווק אצה כחולה ירוקה למעגל קטן של יודעי דבר ומתעניינים שונים שרצו לשפר את בריאותם.
ב-2010 פיתחנו סל מוצרים קפוא ומיכון תעשייתי שמאפשר להקפיא כמויות גדולות של ספירולינה ללא מגע יד אדם בטמפרטורה נמוכה מאוד שמסייעת לשימור כל הוויטמינים והמינרלים וכך פתחנו את חוות הספירולינה הראשונה בארץ.
ב-2011 לאחר ניסיון רב בגידול ספירולינה באיכות הגבוהה ביותר התחלנו לייעץ לחוות אחרות בארץ ובעולם והתחלנו להפיץ את הידע שצברנו.
ב- 2012 שיכללנו את שיטת הגידול ועברנו למערכת גידול חדשה ומשופרת שתוכננה ונבנתה כולה בעקבות מחקר רב השנים שנעשה ע"י צוות החווה. מערכת זו מותקנת כיום במספר מקומות בעולם.
פחמן דו חמצני מעשיר את הגידול
כל הצמחים הירוקים צורכים פחמן דו חמצני מתוך האטמוספרה. מיקרו אצות כחולות ירוקות כגון הספירולינה צורכות את הפחמן הדו חמצני מתוך מי הגידול.
השמש המדברית גורמת לאצות לגדול במהרה כך שהאצה מרוויחה מכל תוספת של פחמן דו חמצני.
לכן, פחמן דו חמצני באיכות מזון מוסף למי הגידול בצורה ממוחשבת בדיוק ברגע שבו הספירולינה צריכה אותו.
מעורבות בחווה אקולוגית
אנו מחויבים להפצה של ידע אודות שימור הבריאות הפיזית, הרוחנית והסביבתית שלנו דרך הבנה של תהליכים גופניים ואקולוגיים.
אנו סבורים שהקשר ביניהם הדוק, ולכן הפרויקט היה משולב במשך שנים רבות בחווה אקולוגית בנגב שבה מאות אנשים למדו לדאוג לסביבה דרך חקלאות ברת קיימא שאינה צורכת משאבים מיותרים ודואגת לשמור על המים, האדמה והאוויר שלנו נקיים.
מאות אנשים מכל האוכלוסיות וכל מדינות העולם מבקרים בחווה ומתנדבים בה וחוזרים עם השראה, רעיונות סביבתיים חיוביים ורצון לעזור לאנשים הקרובים אליהם, לעצמם ולטבע שמסביב.
תרומה לקהילה ולחינוך
צוות החווה מקיים קורסים בבתי ספר שבהם התלמידים משתתפים בפיתוח שיטות גידול ספירולינה שהן אינן פשוטות ליישום בארצות לא מפותחות שבהן ישנם ילדים שסובלים מתת תזונה.
שינוי גלובאלי אמיתי
אנו מאמינים בשינוי-שכל אחד יכול לשנות בדרכו הייחודית.
ולכן אנו דואגים לעזור, לייעץ ולתרום מהידע והניסיון שלנו למגוון חוות הומניטריות בעולם כולו.