מה ההבדלים בין כלורלה וספירולינה

בכמה מילים - ניתן להבהיר את ההבדל העיקרי (אך לא היחיד!) בין כלורלה וספירולינה באמירה ברורה – ספירולינה עשירה יותר מהכלורלה בנוטריינטים הזמינים לגוף האדם (ערכים תזונתיים).

ואולי כדאי להתחיל בדמיון בין השתיים?
 

הדמיון בין ספירולינה לכלורלה 


גם הספירולינה וגם הכלורלה אצות חד-תאיות, ושתיהן בשימוש האדם לא מעט שנים.

שתיהן הופכות את אור השמש, בתהליך הפוטוסינתזה, לחלבון קל לפירוק ולעיכול בגוף האדם, הן מכילות כמות נאה מאוד של כלורופיל (מסוגים שונים) ושתיהן הפכו ללהיט בעולם תוספי התזונה.

כלורלה וספירולינה, שתיהן בעלות ריכוז מרשים של ערכים תזונתיים מגוונים ואיכותיים, כלומר ערכים שנספגים בקלות בגופנו והופכים זמינים לשימוש, אך המחקרים והבדיקות שנעשו הצביעו על עושר רב יותר של נוטריינטים בספירולינה (מבחינת מגוון ואיכות הספיגה, לא תמיד בכמות), כך שבסופו של דבר אפילו בנאס"א בחרו לעבוד עם הספירולינה ולא עם הכלורלה בתור מזון העל לאסטרונאוטים שלהם.
 

מבחינת ערכים תזונתיים: ספירולינה או כלורלה?


המטבח העולמי זכה לרשימה קצרה אך מבוקשת של מזונות-על, אותם מזונות שנחשבים כל-כך עשירים בערכים תזונתיים שמתייחסים אליהם כמעט כמו תוספי תזונה ולא כמזון לכל דבר.

הכלורלה והספירולינה נמצאות ברשימה מכובדת זו (כן, ספירולינה היא לא תוסף תזונה, אלא אוכל לכל דבר!).

לצורך השוואה, ב-100 ג' ספירולינה טרייה תמצאו כ60 גרם חלבון צמחי מלא, בעוד שבכמות דומה של כלורלה יבשה (כך היא נמכרת בשווקים) תמצאו בין 10-30 גרם חלבון, לא יותר.

מנגד, אצת הכלורלה מכילה ריכוז גבוה יותר של כלורופיל, אותו פיגמנט שנחשב כמקור איכותי במיוחד לברזל רך החיוני לאדם.

במקרה זה, ריכוז הכלורופיל בספירולינה נמוך יותר, אך הספיגה של הכלורופיל, כמו יתר הערכים התזונתיים, טובה יותר בספירולינה טרייה.
 

שורה תחתונה – כלורלה וספירולינה, מה עדיף לנו?


אנחנו מעט משוחדים כמובן, אבל גם לנו הייתה את ההתלבטות – מה לגדל? מה למכור? מקריאת אינספור מקורות, מחקרים וספרים בנושא, ומתוך ביצוע מחקרים ובדיקות בעצמנו, הגענו למסקנה אחת עם שאר העולם - אצת הספירולינה עדיפה מהכלורלה שנראה כי היחס בין הערכים התזונתיים וזמינות החומרים הפעילים בה לגוף האדם, לצד העובדה כי היא זמינה לנו טרייה, ומאפשרת מגוון רחב יותר של ערכים תזונתיים ב-100 גרם תוצרת, הופכת אותה למבוקשת יותר.

הכלורלה בשווקים מגיעה יבשה, בקפסולות, שכמות הערכים התזונתיים שבהן נמוכה יותר ואיכותה ככל הנראה פחותה מזו שהייתה מתקבלת מכלורלה טרייה.

הספירולינה הטרייה של לייב ספירולינה  מגיעה במנות מדודות של 20 גרם, מה שמאפשר ספיגה מהירה וקלה וזמינות גבוהה של ערכים תזונתיים לאורך היום.

לקריאה נוספת

 3 ערכים תזונתיים חשובים בספירולינה טריה

3 ערכים תזונתיים חשובים בספירולינה טריה

הסיבה שספורטאים מקצועיים, יועצי תזונה, הרבליסטים, נטורופתים ופשוט אנשים בעלי מודעות גבוה לבריאות מעדיפים את הספירולינה הטרייה דורשת הבהרה: לעומת תהליך הייבוש האגרסיבי בחום, תהליך ההקפאה של ספירולינה בעודה טריה שומר על הערכים התזונתיים הרבים שלה, ובשלושה מתוכם נעמיק כעת

מהו המינון המומלץ של ספירולינה? השגת השפעות שונות עם מינונים ספציפיים

מהו המינון המומלץ של ספירולינה? השגת השפעות שונות עם מינונים ספציפיים

ספירולינה, אצה כחולה-ירוקה בעלת פרופיל תזונתי מרשים, צברה פופולריות כמזון-על בשנים האחרונות. אבל מה המינון המומלץ של ספירולינה?

ההבדל בין ספירולינה לכלורלה
x

#{title}

#{text}

#{price}