תות או בננה? בשייק ירוק עדיף את שניהם
מאת בוריס זלוטניקובהיום כבר ידוע ששייק ירוק הינו הדרך הטעימה והקלה להוסיף עוד ירקות, פירות וסופר פוד לתפריט היומי.
שאלתם את עצמכם פעם אילו פירות יתאימו יותר להשלמת הטעם, המרקם והערך התוזנתי של השייק שלכם?
האם זה הבננה עם הניחוח העדין שלה או התות הרענן?
מתלבטים? במאמר הזה נראה מדוע דווקא שילוב של שניהם יכול לספק לכם את המיטב משני העולמות.
מדוע תות ובננה הינם שילוב מנצח?
שילוב הטעמים המושלם שלהם- בין החמצמץ מתקתק של התות למתיקות העמוקה והמרקם הסמיך של הבננה, יוצר תוצאה של שייק מאוזן בטעמים, ללא צורך בממתיקים מלאכותיים.
גם מבחינת ערכם התזונתי- התותים עשירים בויטמין C ובנוגדי חמצון עוצמתיים (כגון אנתוציאנינים), בעוד הבננות מעניקות אשלגן, ויטמין B6 וסיבים תזונתיים המסייעים לתחושת שובע.
השילוב של שניהם מעשיר את השייק במגוון רחב יותר של ויטמינים ומינרלים.
בננות גורמות לשייק להיות סמיך וקטיפתי, בעוד שהתותים מוסיפים תחושה קלילה יותר. המרקם המאוזן נעים לשתייה ומתאים גם כארוחה מהירה או כתחליף לקינוח.
טיפים לשייק ירוק המשלב תות ובננה
הבסיס הירוק:
בחרו עלים כגון תרד, קייל או רוקט (ארוגולה). אלה מוסיפים ויטמינים, מינרלים וסיבים בלי להשתלט על הטעם. אפשר להקפיא את העלים מראש כדי לחסוך זמן וכדי להפוך את השייק ליותר קריר ורענן.
הפירות – עדיף קפואים:
שימוש בתותים ובננות קפואים חוסך זמן ומאפשר הכנה מהירה, ללא צורך בקרח נוסף. הקפידו לקלף ולחתוך את הבננות לפני ההקפאה, ולהקפיא את התותים נקיים משאריות עלים.
הוספת חלבון:
כדי להפוך את השייק לארוחה מלאה, הוסיפו חלבון כמו יוגורט יווני, גבינה לבנה (בגרסתה הרזה), או אבקת חלבון מהצומח. ניתן גם לשלב זרעי צ’יה או המפ (Hemp) לקבלת חומצות שומן חיוניות ושובע ארוך יותר.
הנוזל המתאים
מים, חלב שקדים, חלב סויה או אפילו מיץ תפוחים טבעי – הכל עניין של טעם אישי.
שימו לב שהוספת חלב או יוגורט תעשיר את השייק ותגביר את תחושת השובע.
תוספות סופרפוד
אפשר לשלב אבקת ספירולינה, אבקת מורינגה או אבקת מאקה בהתאם לצרכים התזונתיים שלכם.
תוספות אלו מעניקות בוסט נוסף של ויטמינים ונוגדי חמצון.
מתכון לדוגמה: שייק ירוק עם תות ובננה
1 כוס תרד טרי או קפוא
1/2 כוס תותים (קפואים או טריים)
1/2 בננה (אפשר קפואה)
1/2 כוס יוגורט יווני או סקופ אבקת חלבון
1 כוס מים / חלב שקדים / חלב סויה
(אופציונלי) 1 כף זרעי פשתן או צ’יה
אופן ההכנה:
הכניסו את כל המרכיבים לבלנדר והפעילו על מהירות גבוהה.
אם תרצו מרקם סמיך יותר, הוסיפו עוד פירות קפואים או הפחיתו בכמות הנוזלים.
למתיקות נוספת, אפשר להוסיף מעט דבש או סירופ מייפל טבעי (אך עדיף לנסות ליהנות מהמתיקות הטבעית של הפירות).
********
שייק ירוק המשלב תות ובננה הופך בקלות לבחירה מנצחת על הבוקר, כאופציה ל"סעודת ביניים" או כארוחת ערב קלה. התותים מעניקים טעם רענן וחמצמץ-מתקתק, בעוד הבננה מספקת מרקם סמיך ומתיקות טבעית. יחד עם העלים הירוקים, אתם מקבלים בוסט של ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים—all in one. אז למה לבחור רק באחד אם אפשר ליהנות משניהם באותו השייק? פשוט לרכוש, להקפיא, לערבל—ותיהנו משייק ירוק צבעוני, טעים ובעיקר בריא.
לקריאה נוספת
10 מזונות על שאתם חייבים להכיר
ברוך בואכם לרשימת 10 מזונות העל שאתם חייבים להכיר ושיכולה לעזור לכם להתחיל תהליך ממשי של תפנית בבריאותכם באמצעות השבחת המזון שאתם צורכים:
גלו את הכוח של שתיית משקה אלוורה עם אלוורה קפואה של LiveSpirulina
צמח האלוורה נמצא בשימוש במשך אלפי שנים ברפואה העממית ובמסורת האיורוודה, והאלוורה ידועה בזכות יתרונותיה הבריאותיים הרבים.
אם הגעתם עד לכאן....
הצטרפו למשפחת לייב ספירולינה - כל העדכונים, חידושים על אורך חיים בריא ומבצעים מיוחדים על ספירולינה ומזונות על אחרים
הרשמה מהירה:
