0

צמח המנקאי – מזון העל שסחף את הישראלים!

מצד אחד, ישנם אלו הטוענים כי הם מתקשים לעמוד בקצב של הטרנדים הבריאותיים החדשים. מצד שני – כמה כייף שישנם טרנדים כאלו המאפשרים לכם להעשיר את צלחתכם בבריאות! המודעות לאורח החיים הבריא כיום מאד גבוהה, ואם עד לא מזמן מזונות על היה ניתן להשיג אך ורק בחנויות בוטיק מתמחות, הרי שכיום מגוון המוצרים זמינים לרכישה בלחיצת כפתור.

לאחרונה, הסיפרולינה והמורינגה נאלצו לפנות מקום על פודיום המנצחים לשחקן מוביל נוסף: צמח המנקאי! לטובת אלו מכם ש"רק" שמעו עליו בשיחת מסדרון או במהלך אימון, אנו שמחים לעשות ביניכם היכרות רשמית. לפניכם, תכונותיו של הצמח המיוצר בישראל, יתרונותיו הבריאותיים ואפילו שלושה מתכונים טעימים ובריאים!
 

צמח המנקאי – על מה כולם מדברים?

ישראלים רבים מאמצים ומיישמים את המשפט הידוע: "אתה הוא מה שאתה אוכל". מסיבה זו, רבים בוחרים לשלב באופן קבוע בתפריט שלהם מגוון "מזונות על". אל הרשימה היוקרתית והמכובדת, מצטרף כעת גם צמח המים הגדל בקיבוץ בארי - המנקאי. 

ערכיו התזונתיים של המנקאי מרשימים לכל הדעות, וכוללים בין היתר חלבון, ברזל, אומגה 3, ויטמנים מסוג E ו-A, חומצה פולית, סיבים תזונתיים והוא אף דל נתרן. למרות שלל ערכיו ויתרונותיו הבריאותיים, הוא הצליח לסחוף רבים בעיקר בשל העובדה כי הוא מכיל b12. כידוע, ישנם לא מעט טבעוניים וצמחוניים שכמהים למזונות על הגדושים בחלבון בצורתו הטבעית, זאת בשל הימנעותם מצריכת מזון מן החי. בזכות כמות החלבון הגבוהה במנקאי, כ-40%, הוא הפך "לחביב קהילת הצמחונים והטבעוניים".
 

קדימה, למטבח! שלושה מתכונים מעולים בשילוב צמח המנקאי 

המנקאי הוא "תבלין" בריאותי שיחמיא לכל מנה – קרה או חמה. אתם יכולים להוסיף אותו לכל מתכון אהוב, מבלי לשנות כמויות ומבלי לחשוש לשינוי טעם או מרקם. לפניכם, שלושה מתכונים בריאים שתוכלו להוסיף אליהם את המנקאי:
 

אורז מלא עגול עם אפונה ומנקאי

מצרכים:

  • 1 כוס אורז מלא עגול
  • 1 כוס אפונה קפואה או טרייה
  • 1 כפית שמן זית
  • 2 וחצי כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 קוביית מנקאי מוקפא


אופן ההכנה:
טגנו קלות את האורז והאפונה עם שמן הזית. הוסיפו את המים, המלח והמנקאי והביאו לרתיחה. בשלו כ-40 דקות על אש נמוכה. השאירו את המכסה סגור על הסיר עוד כרבע שעה. 
 

טחינה ירוקה ממנקאי

מצרכים:

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 3/4 כוס מים קרים 
  • כף מיץ לימון
  • מעט מלח
  • 1/2 קוביית מנקאי


אופן ההכנה:
טרפו בקערה את כל החומרים. הטחינה נהדרת כממרח וכתוספת לסלטים ומנות חמות. 
 

פריטטת בטטה, בצל ומנקאי

מצרכים:

  • 3 ביצים 
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 בצל קלוף וקצוץ דק
  • 1/2 קוביית מנקאי
  • מלח, פלפל וטימין לפי הטעם


אופן ההכנה:
טגנו במחבת את הבצל והבטטה עד להזהבה (שימו לב כי הבטטה רכה). את השלב הזה מומלץ לעשות על אש בינונית ולא גבוהה. 
טרפו את הביצים, המנקאי והתבלינים והוסיפו אל המחבת. הגבירו את האש וטגנו כשתי דקות. 
באפשרותכם להפוך את הפריטטה לצד השני, אך מומלץ להכניס אותה לתנור בכלי מתאים ל-5 דקות ב-220 מעלות. 


 

אם הגעתם עד לכאן....

הצטרפו למשפחת לייב ספירולינה - כל העדכונים, חידושים על אורך חיים בריא ומבצעים מיוחדים על ספירולינה ומזונות על אחרים 


הרשמה מהירה:
צמח המנקאי – מזון העל שסחף את הישראלים!
x

#{title}

#{text}

#{price}