יתרונות הספירולינה הקפואה על פני כמוסות ואבקות
מהם בעצם יתרונות של ספירולינה? אנשים רבים אינם יודעים זאת, אבל ספירולינה יכולה להוות "סיוע תזונתי" יוצא מן הכלל.
היא משמשת כדי למנוע ולרפא אנמיה, לאזן הורמונים, למניעת עייפות יתר. להלן אוסף של ציטוטים של מומחים בנושאים אילו.
Journal of Applied Phycology במחקר מסכם על השפעות הספירולינה שהתפרסם בירחון המדעי החוקרים סיכמו יתרונות ספירולינה פוטנציאליים רבים:
"ספירולינה הוכחה בניסוי בבני אדם כיעילה לטיפול באלרגיות מסוימות, אנמיה, תסמיני סרטן בכימותרפיה, רעילות של הכבד, הלב וכלי הדם ומחלות ויראליות, היפרגליקמיה [רמת סוכר גבוהה בדם], היפרליפידמיה [כולסטרול גבוה או עודף טריגליצרידים בבדיקת הדם], תהליכי כשל חיסוני ו- דלקת כרוניות."
בניגוד לאצות אחרות וצמחי מרפא שונים, בדופן התא של אצת הספירולינה ישנם ריכוזים גבוהים של פוליסאכארידים [סוכרים מורכבים], המתעכלים בקלות ומאפשרים ספיגה מלאה של כל הויטמינים והחומרים המזינים שבתוך הציתופלסמה [התוכן המימי של תא האצה].
מזונות עתיקים כגון הספירולינה מכילים את הצפיפות התזונתית הגבוהה ביותר ביחס לכמות המזון, ז"א ערך תזונתי גבוה יחסית למשקל, ובכדי לייצר חומרים מזינים אילו האצה משתמשת בכמות מינימלית של משאבים טבעיים.
מבחינה אקולוגית לאצה זו נצילות חקלאית גבוהה יותר פי עשרות עד מאות אחוזים מגידולי סויה ותירס ואלפי אחוזים יותר מבשר מה שהופך אותה לגידול חקלאי אקולוגי במיוחד.
עוד גורס המחקר לגבי יתרונות הספירולינה כי השילוב של צפיפות תזונתית גבוהה, יכולת ספיגה מהירה ואנזימים רבים שתורמים לעיכול החומרים המזינים בצורה מיטבית נותן לספירולינה יכולת לאזן את חומציות הגוף ולתמוך בריפוי היפוגליקמיה, סוכרת, עייפות כרונית, אנמיה וכיבים.
נוגדי החימצון [בטא קארוטן, כלורופיל ו- פיקוציאנין] שבספירולינה והברזל הרב שחיוני לבניית תאי דם אדומים תורמים לחיזוק המערכת החיסונית ושילוב זה מגן מקרינה ומזרז סילוק רעלים מהגוף.
ספירולינה מגיעה בצורה של אבקה בצבע ירוק כהה עם ניחוח קל, בטבליות וב- כמוסות. צורות אילו צברו פופולריות בבתי המרקחת, בחנויות הטבע וברחבי רשת האינטרנט ולכל צורה יתרונות וחסרונות משלהם.
האבקה היא תוצר של תהליך תעשייתי של ייבוש בספרי.
בתהליך זה הספירולינה הטרייה מוזרקת מלמעלה לתוך צינור אנכי גבוהה בלחץ דרך דיזה [חור קטן המשמש לריסוס] ונופלת דרך חישוק שמחומם לטמפרטורה גבוהה מאוד לתוך תא קירור.
במשך כמה שניות הספירולינה מאבדת את הנוזלים שבה תוך כדי נפילה ונוזלים אילו משתחררים בצורת אדים.
היא מקוררת מייד בתא הקירור כדי למזער את עיבוד הערכים התזונתיים [שנאבדים בגלל החימום] למינימום האפשרי.
שיטה זו מאוד נוחה כשמדובר בכמויות גדולות של חומר שצריך לעבדו ולייבש ולכן כל היצרנים הגדולים משתמשים בה.
לייבוש הספירולינה בשיטה זו ישנם מספר חסרונות. ראשית, הערכים התזונתיים יורדים בצורה משמעותית.
אמנם לא כל חומרי ההזנה נפגמים אך ישנו עיבוד מצער של רוב אנזימי העיכול וחלק גדול מהפיגמנטים [נוגדי החמצון] והויטמינים וחומרי ההזנה שהינם מסיסים במים [רובם, ויטמינים מקבוצת בי].
מכיון שהספירולינה הינה מזון מלא ולא תוסף תזונה, "עסקת החבילה התזונתית" נפגמת והאפקטיביות הכללית יורדת. שנית החום הרב גורם לחלבון הצמחי המלא שבספירולינה לעבור דנטורציה [השרשראות הכימיות שלו נשברות].
דבר זה פוגע ביתרונות הספירולינה הבריאותיים, אך גרוע מכך תהליך הדנטורציה משנה את הטעם של הספירולינה והופך אותו לדגי ולא נעים.
כיוון שאנו לא רגילים לאכול דברים שאינם טעימים לנו ישנה רתיעה צודקת מהטעם, במיוחד אצל ילדים, ולכן חייבים למסך על הטעם ע"י עירבוב האבקה במזונות אחרים.
בכדי לפתור בעיה זו משווקי הספירולינה המציאו את הטבליות והכמוסות. שניהן עשיות מאבקת ספירולינה דחוסה בלחץ יחד עם חומר מגבש.
יותר קל לבלוע את הכמוסות והכדורים מאשר את האבקה מכיוון שהטעם הלא נעים אינו מורגש.
אבל, כדי לקבל תוספת תזונתית משמעותית מהכדורים צריך לבלוע כמות גדולה של כ-10 כדורים ביום ואף יותר משום שחלק מהאבקה הוחלף בחומר ששומר על הצורה העגולה של הכמוס המה שמוריד את הערך התזונתי עוד יותר.
אולי יעניין אתכם גם:
ספירולינה יבשה
מקווים שהמאמר סייע בהדגשת יתרונות של ספירולינה קפואה על פני החלופות!
היא משמשת כדי למנוע ולרפא אנמיה, לאזן הורמונים, למניעת עייפות יתר. להלן אוסף של ציטוטים של מומחים בנושאים אילו.
Journal of Applied Phycology במחקר מסכם על השפעות הספירולינה שהתפרסם בירחון המדעי החוקרים סיכמו יתרונות ספירולינה פוטנציאליים רבים:
"ספירולינה הוכחה בניסוי בבני אדם כיעילה לטיפול באלרגיות מסוימות, אנמיה, תסמיני סרטן בכימותרפיה, רעילות של הכבד, הלב וכלי הדם ומחלות ויראליות, היפרגליקמיה [רמת סוכר גבוהה בדם], היפרליפידמיה [כולסטרול גבוה או עודף טריגליצרידים בבדיקת הדם], תהליכי כשל חיסוני ו- דלקת כרוניות."
יתרונות של ספירולינה
בניגוד לאצות אחרות וצמחי מרפא שונים, בדופן התא של אצת הספירולינה ישנם ריכוזים גבוהים של פוליסאכארידים [סוכרים מורכבים], המתעכלים בקלות ומאפשרים ספיגה מלאה של כל הויטמינים והחומרים המזינים שבתוך הציתופלסמה [התוכן המימי של תא האצה].
מזונות עתיקים כגון הספירולינה מכילים את הצפיפות התזונתית הגבוהה ביותר ביחס לכמות המזון, ז"א ערך תזונתי גבוה יחסית למשקל, ובכדי לייצר חומרים מזינים אילו האצה משתמשת בכמות מינימלית של משאבים טבעיים.
מבחינה אקולוגית לאצה זו נצילות חקלאית גבוהה יותר פי עשרות עד מאות אחוזים מגידולי סויה ותירס ואלפי אחוזים יותר מבשר מה שהופך אותה לגידול חקלאי אקולוגי במיוחד.
עוד גורס המחקר לגבי יתרונות הספירולינה כי השילוב של צפיפות תזונתית גבוהה, יכולת ספיגה מהירה ואנזימים רבים שתורמים לעיכול החומרים המזינים בצורה מיטבית נותן לספירולינה יכולת לאזן את חומציות הגוף ולתמוך בריפוי היפוגליקמיה, סוכרת, עייפות כרונית, אנמיה וכיבים.
נוגדי החימצון [בטא קארוטן, כלורופיל ו- פיקוציאנין] שבספירולינה והברזל הרב שחיוני לבניית תאי דם אדומים תורמים לחיזוק המערכת החיסונית ושילוב זה מגן מקרינה ומזרז סילוק רעלים מהגוף.
ספירולינה מגיעה בצורה של אבקה בצבע ירוק כהה עם ניחוח קל, בטבליות וב- כמוסות. צורות אילו צברו פופולריות בבתי המרקחת, בחנויות הטבע וברחבי רשת האינטרנט ולכל צורה יתרונות וחסרונות משלהם.
האבקה היא תוצר של תהליך תעשייתי של ייבוש בספרי.
בתהליך זה הספירולינה הטרייה מוזרקת מלמעלה לתוך צינור אנכי גבוהה בלחץ דרך דיזה [חור קטן המשמש לריסוס] ונופלת דרך חישוק שמחומם לטמפרטורה גבוהה מאוד לתוך תא קירור.
במשך כמה שניות הספירולינה מאבדת את הנוזלים שבה תוך כדי נפילה ונוזלים אילו משתחררים בצורת אדים.
היא מקוררת מייד בתא הקירור כדי למזער את עיבוד הערכים התזונתיים [שנאבדים בגלל החימום] למינימום האפשרי.
שיטה זו מאוד נוחה כשמדובר בכמויות גדולות של חומר שצריך לעבדו ולייבש ולכן כל היצרנים הגדולים משתמשים בה.
לייבוש הספירולינה בשיטה זו ישנם מספר חסרונות. ראשית, הערכים התזונתיים יורדים בצורה משמעותית.
אמנם לא כל חומרי ההזנה נפגמים אך ישנו עיבוד מצער של רוב אנזימי העיכול וחלק גדול מהפיגמנטים [נוגדי החמצון] והויטמינים וחומרי ההזנה שהינם מסיסים במים [רובם, ויטמינים מקבוצת בי].
יתרונות ספירולינה - לסיכום
מכיון שהספירולינה הינה מזון מלא ולא תוסף תזונה, "עסקת החבילה התזונתית" נפגמת והאפקטיביות הכללית יורדת. שנית החום הרב גורם לחלבון הצמחי המלא שבספירולינה לעבור דנטורציה [השרשראות הכימיות שלו נשברות].
דבר זה פוגע ביתרונות הספירולינה הבריאותיים, אך גרוע מכך תהליך הדנטורציה משנה את הטעם של הספירולינה והופך אותו לדגי ולא נעים.
כיוון שאנו לא רגילים לאכול דברים שאינם טעימים לנו ישנה רתיעה צודקת מהטעם, במיוחד אצל ילדים, ולכן חייבים למסך על הטעם ע"י עירבוב האבקה במזונות אחרים.
בכדי לפתור בעיה זו משווקי הספירולינה המציאו את הטבליות והכמוסות. שניהן עשיות מאבקת ספירולינה דחוסה בלחץ יחד עם חומר מגבש.
יותר קל לבלוע את הכמוסות והכדורים מאשר את האבקה מכיוון שהטעם הלא נעים אינו מורגש.
אבל, כדי לקבל תוספת תזונתית משמעותית מהכדורים צריך לבלוע כמות גדולה של כ-10 כדורים ביום ואף יותר משום שחלק מהאבקה הוחלף בחומר ששומר על הצורה העגולה של הכמוס המה שמוריד את הערך התזונתי עוד יותר.
אולי יעניין אתכם גם:
ספירולינה יבשה
מקווים שהמאמר סייע בהדגשת יתרונות של ספירולינה קפואה על פני החלופות!
לקריאה נוספת
3 ערכים תזונתיים חשובים בספירולינה טריה
ספירולינה טרייה היא כנראה סוג האצה הנחשב, הנמכר והאפקטיבי ביותר להעלאת ריכוז הערכים התזונתיים בגוף. אם זה בשייק הירוק או כמנה מעורבבת בכוס מים, אין ספק שהספירולינה הקפואה היא מוצר הדגל המבוקש ביותר בחנות, ורבים נהנים מסגולותיה הייחודיות של האצה.
01/09/2023
מה עדיף - ספירולינה קפואה או או כמוסות ספירולינה?
את הספירולינה ניתן להשיג באופנים שונים, כאשר המוכרים יותר הם ספירולינה קפואה או כמוסות של אבקת ספירולינה בדומה לויטמינים אחרים.
11/02/2024