טכנולוגיה חדשנית של גידול ספירולינה אשר פותחה ע"י צוות חוות לייב ספירולינה. אנו משתמשים בכמה מערכות גידול ממוחשבות שמזרימות את האצה בצורה מעגלות מושלמת ובכך מצמצמים משמעותית את טביעת הרגל האקולוגית של החווה.
לטכנולוגיה שלנו של גידול ספירולינה, יתרונות נוספים למשל המרחק הקצר שהספירולינה עוברת בין הקציר לאריזה ומערכות הסינון שאינן מאפשרת כניסת מזהמים וחרקים.
לעבוד יחד עם המדבר
הספירולינה הינה גידול חקלאי מושלם לאקלים מדברי. היא חסכנית במיים בצורה יוצאת מן הכלל.
בכדי לגדל קילו חלבון מבקר דרושים 105,000 ליטר מים, בכדי לגדל קילו חלבון מתירס דרושים 12,500 ליטר מים ואילו לקילו חלבון מאצת ספירולינה דרושים רק 2,100 ליטר מים.
מכיוון שמקור הספירולינה הוא באיזורים טרופיים הטמפרטורות הגבוהות וקרינת השמש הרבה תורמים לתהליך הגידול.
גידול ספירולינה עם בקרה קפדנית ודגימה מתוך מערכת הגידול מאפשרת יצירת תנאים אופטימליים לספירולינה אך סביבה קשה לחיידקים ואצות אחרות.
כך ניתן לגדל ספירולינה איכותית ללא שימוש בריסוסים וחומרים מסוכנים אחרים.
שימוש במינרלים טהורים
במהלך גידול ספירולינה מוזנת במינרלים טהורים כגון: ברזל, מגנזיום ומלח ים שמכיל מגוון מיקרו אלמנטים, אותם הספירולינה ממירה לחומצות אמינו, ויטמינים, מינרלים, פיגמנטים אנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון) וחלבון.
נסיון של שנים
לצוות החווה ניסיון עשיר במחקר וגידול אצות. הפרויקט החל בשנות ה-80 כאשר עסקנו במחקר ופיתחנו טכנולוגיה לגידול של מיקרואצות עבור סוכנות החלל הרוסית.
ב-2006 התחלנו לפתח שיטות להתאמת תהליך גידול הספירולינה לתנאים האקלימיים בארץ.
ב-2008 התחלנו לשווק אצה כחולה ירוקה למעגל קטן של יודעי דבר ומתעניינים שונים שרצו לשפר את בריאותם.
ב-2010 פיתחנו סל מוצרים קפוא ומיכון תעשייתי שמאפשר להקפיא כמויות גדולות של ספירולינה ללא מגע יד אדם בטמפרטורה נמוכה מאוד שמסייעת לשימור כל הוויטמינים והמינרלים וכך פתחנו את חוות הספירולינה הראשונה בארץ.
ב-2011 לאחר ניסיון רב בגידול ספירולינה באיכות הגבוהה ביותר התחלנו לייעץ לחוות אחרות בארץ ובעולם והתחלנו להפיץ את הידע שצברנו.
ב- 2012 שיכללנו את שיטת הגידול ועברנו למערכת גידול חדשה ומשופרת שתוכננה ונבנתה כולה בעקבות מחקר רב השנים שנעשה ע"י צוות החווה. מערכת זו מותקנת כיום במספר מקומות בעולם.
כל הצמחים הירוקים צורכים פחמן דו חמצני מתוך האטמוספרה. מיקרו אצות כחולות ירוקות כגון הספירולינה צורכות את הפחמן הדו חמצני מתוך מי הגידול.
השמש המדברית גורמת לאצות לגדול במהרה כך שהאצה מרוויחה מכל תוספת של פחמן דו חמצני.
לכן, פחמן דו חמצני באיכות מזון מוסף למי הגידול בצורה ממוחשבת בדיוק ברגע שבו הספירולינה צריכה אותו.
אנו מחויבים להפצה של ידע אודות שימור הבריאות הפיזית, הרוחנית והסביבתית שלנו דרך הבנה של תהליכים גופניים ואקולוגיים.
אנו סבורים שהקשר ביניהם הדוק, ולכן הפרויקט היה משולב במשך שנים רבות בחווה אקולוגית בנגב שבה מאות אנשים למדו לדאוג לסביבה דרך חקלאות ברת קיימא שאינה צורכת משאבים מיותרים ודואגת לשמור על המים, האדמה והאוויר שלנו נקיים.
מאות אנשים מכל האוכלוסיות וכל מדינות העולם מבקרים בחווה ומתנדבים בה וחוזרים עם השראה, רעיונות סביבתיים חיוביים ורצון לעזור לאנשים הקרובים אליהם, לעצמם ולטבע שמסביב.
תרומה לקהילה ולחינוך
צוות החווה מקיים קורסים בבתי ספר שבהם התלמידים משתתפים בפיתוח שיטות גידול ספירולינה שהן אינן פשוטות ליישום בארצות לא מפותחות שבהן ישנם ילדים שסובלים מתת תזונה.
שינוי גלובאלי אמיתי
אנו מאמינים בשינוי-שכל אחד יכול לשנות בדרכו הייחודית.
ולכן אנו דואגים לעזור, לייעץ ולתרום מהידע והניסיון שלנו למגוון חוות הומניטריות בעולם כולו.
לטכנולוגיה שלנו של גידול ספירולינה, יתרונות נוספים למשל המרחק הקצר שהספירולינה עוברת בין הקציר לאריזה ומערכות הסינון שאינן מאפשרת כניסת מזהמים וחרקים.
לעבוד יחד עם המדבר
הספירולינה הינה גידול חקלאי מושלם לאקלים מדברי. היא חסכנית במיים בצורה יוצאת מן הכלל.
בכדי לגדל קילו חלבון מבקר דרושים 105,000 ליטר מים, בכדי לגדל קילו חלבון מתירס דרושים 12,500 ליטר מים ואילו לקילו חלבון מאצת ספירולינה דרושים רק 2,100 ליטר מים.
מכיוון שמקור הספירולינה הוא באיזורים טרופיים הטמפרטורות הגבוהות וקרינת השמש הרבה תורמים לתהליך הגידול.
גידול ספירולינה עם בקרה קפדנית ודגימה מתוך מערכת הגידול מאפשרת יצירת תנאים אופטימליים לספירולינה אך סביבה קשה לחיידקים ואצות אחרות.
כך ניתן לגדל ספירולינה איכותית ללא שימוש בריסוסים וחומרים מסוכנים אחרים.
שימוש במינרלים טהורים
במהלך גידול ספירולינה מוזנת במינרלים טהורים כגון: ברזל, מגנזיום ומלח ים שמכיל מגוון מיקרו אלמנטים, אותם הספירולינה ממירה לחומצות אמינו, ויטמינים, מינרלים, פיגמנטים אנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון) וחלבון.
נסיון של שנים
לצוות החווה ניסיון עשיר במחקר וגידול אצות. הפרויקט החל בשנות ה-80 כאשר עסקנו במחקר ופיתחנו טכנולוגיה לגידול של מיקרואצות עבור סוכנות החלל הרוסית.
ב-2006 התחלנו לפתח שיטות להתאמת תהליך גידול הספירולינה לתנאים האקלימיים בארץ.
ב-2008 התחלנו לשווק אצה כחולה ירוקה למעגל קטן של יודעי דבר ומתעניינים שונים שרצו לשפר את בריאותם.
ב-2010 פיתחנו סל מוצרים קפוא ומיכון תעשייתי שמאפשר להקפיא כמויות גדולות של ספירולינה ללא מגע יד אדם בטמפרטורה נמוכה מאוד שמסייעת לשימור כל הוויטמינים והמינרלים וכך פתחנו את חוות הספירולינה הראשונה בארץ.
ב-2011 לאחר ניסיון רב בגידול ספירולינה באיכות הגבוהה ביותר התחלנו לייעץ לחוות אחרות בארץ ובעולם והתחלנו להפיץ את הידע שצברנו.
ב- 2012 שיכללנו את שיטת הגידול ועברנו למערכת גידול חדשה ומשופרת שתוכננה ונבנתה כולה בעקבות מחקר רב השנים שנעשה ע"י צוות החווה. מערכת זו מותקנת כיום במספר מקומות בעולם.
פחמן דו חמצני מעשיר את הגידול
כל הצמחים הירוקים צורכים פחמן דו חמצני מתוך האטמוספרה. מיקרו אצות כחולות ירוקות כגון הספירולינה צורכות את הפחמן הדו חמצני מתוך מי הגידול.
השמש המדברית גורמת לאצות לגדול במהרה כך שהאצה מרוויחה מכל תוספת של פחמן דו חמצני.
לכן, פחמן דו חמצני באיכות מזון מוסף למי הגידול בצורה ממוחשבת בדיוק ברגע שבו הספירולינה צריכה אותו.
מעורבות בחווה אקולוגית
אנו מחויבים להפצה של ידע אודות שימור הבריאות הפיזית, הרוחנית והסביבתית שלנו דרך הבנה של תהליכים גופניים ואקולוגיים.
אנו סבורים שהקשר ביניהם הדוק, ולכן הפרויקט היה משולב במשך שנים רבות בחווה אקולוגית בנגב שבה מאות אנשים למדו לדאוג לסביבה דרך חקלאות ברת קיימא שאינה צורכת משאבים מיותרים ודואגת לשמור על המים, האדמה והאוויר שלנו נקיים.
מאות אנשים מכל האוכלוסיות וכל מדינות העולם מבקרים בחווה ומתנדבים בה וחוזרים עם השראה, רעיונות סביבתיים חיוביים ורצון לעזור לאנשים הקרובים אליהם, לעצמם ולטבע שמסביב.
תרומה לקהילה ולחינוך
צוות החווה מקיים קורסים בבתי ספר שבהם התלמידים משתתפים בפיתוח שיטות גידול ספירולינה שהן אינן פשוטות ליישום בארצות לא מפותחות שבהן ישנם ילדים שסובלים מתת תזונה.
שינוי גלובאלי אמיתי
אנו מאמינים בשינוי-שכל אחד יכול לשנות בדרכו הייחודית.
ולכן אנו דואגים לעזור, לייעץ ולתרום מהידע והניסיון שלנו למגוון חוות הומניטריות בעולם כולו.