3 ערכים תזונתיים חשובים בספירולינה טריה
ספירולינה טרייה היא כנראה סוג האצה הנחשב, הנמכר והאפקטיבי ביותר להעלאת ריכוז הערכים התזונתיים בגוף.

אם זה בשייק הירוק או כמנה מעורבבת בכוס מים, אין ספק שהספירולינה הקפואה היא מוצר הדגל המבוקש ביותר בחנות, ורבים נהנים מסגולותיה הייחודיות של האצה.

הסיבה שספורטאים מקצועיים, יועצי תזונה, הרבליסטים, נטורופתים ופשוט אנשים בעלי מודעות גבוה לבריאות מעדיפים את הספירולינה הטרייה דורשת הבהרה: לעומת תהליך הייבוש האגרסיבי בחום, תהליך ההקפאה של ספירולינה בעודה טריה שומר על הערכים התזונתיים הרבים שלה, ובשלושה מתוכם נעמיק כעת:
 

1. בטא קרוטן בספירולינה – מסייע לעכב את ההזדקנות


ספירולינה טרייה נחשבת למזון-על שכיול לסייע בעיכוב הזדקנות ואו במילים אחרות עיכוב ההתחמצנות של הגוף בעזרת חומרים המוכרים יותר בשם "אנטי-אוקסידאנטים". מחקרים רבים, לדוגמא מחקר זה, בדקו וגילו כי השפעותיה של הספירולינה כנוגדת חמצון עולים על הציפיות.

אחת הסיבות, ויש כמה מהן, היא הבטא-קרוטן, דמוי ויטמין המתנהג בצורה מאוד יעילה כשהוא מונע התחמצנות, ובכך תומך גם בבריאות הלב, העור, מערכת הרבייה, תפקוד הריריות במערכת העיכול, ועוד.

בין הערכים התזונתיים שתמצאו במאה גרם ספירולינה טרייה -  לא פחות מ- 1.25 מ"ג בטא-קארוטין. הכמות המומלצת ליום לילד עד גיל 6 פחות או יותר עומדת על 3-6 מ"ג ליום.

לצורך השוואה, במאה גרם גזר, שממנו נגזר השם קרוטן (בלטינית גזר – Carota), יש רק כמה מיקרו-גרם של הפיגמנט הכתום הזה שמשמש בגופנו כחומר בנייה לוויטמין A.
 

2. ספירולינה טרייה מלאה בברזל

ברזל, אותו חומר יקר ערך הנושא את החמצן מהריאות ועד לכל תא ותא בגוף שלנו, ואחד המינרלים המדוברים ביותר בעולם התזונה, שכן לא פחות מעשר אחוז מאוכלוסיית הנשים סובלת מחוסר בברזל (אנמיה).

הספירולינה יכולה לסייע לפתור לנו שתי בעיות עיקריות מבחינת הברזל:
 
  1. כמות הברזל הגבוהה – בספירולינה פי 3 ברזל מאשר בבשר כבד, שנחשב עשיר במיוחד.
  2. איכות הברזל בספירולינה – שלא כמו בברזל מן החי, הברזל בספירולינה נספג בצורה אידיאלית בגוף.

3. ספירולינה חזקה בסידן

יסוד תזונתי נוסף בספירולינה הוא הסידן, אותו מרכיב לבנבן שהתפרסם בעיקר בהקשר של אוסטיאופורוזיס וחשיבותו כאבן הבניה של העצמות שלנו. הסידן עושה הרבה יותר מבניית עצם.

מולקולות הסידן אחראיות לתפקוד התאים בגוף, ומשתתפת באינספור תהליכים בכל רגע ורגע בגוף, חומר לא פחות חשוב מברזל.

כמות הסידן במאה ג' ספירולינה טריה היא 106 מ"ג, פי 10 מאשר בחלב, ועם רמת ספיגה שמשאירה הרבה תוספי תזונה מאחור.

הערכים התזונתיים של ספירולינה טרייה עולים בהרבה על מגוון תוספי תזונה כמו גם על מזונות על אחרים, ומשאירים אבק למוצרי המזון המגיעים מעולם החי.

לקריאה נוספת

ספירולינה אבקה

ספירולינה אבקה

אנשים רבים מתבלבלים בין ספירולינה קפואה לבין ספירולינה באבקה. יש הבדל מאוד גדול בין שני המוצרים הללו ולכן בחרנו אחת ולתמיד לעשות לכם קצת סדר.

יתרונות הספירולינה הקפואה

יתרונות הספירולינה הקפואה

מהם בעצם יתרונות של ספירולינה? אנשים רבים אינם יודעים זאת, אבל ספירולינה יכולה להוות "סיוע תזונתי" יוצא מן הכלל.

הצטרפו למשפחת לייב ספירולינה - כל העדכונים, חידושים על אורך חיים בריא ומבצעים מיוחדים על ספירולינה ומזונות על אחרים 

הרשמה מהירה:
ערכים תזונתיים בספירולינה
x

#{title}

#{text}

#{price}