לכל אצה התנאים האופטימליים שלה
וכך גם שיטת הגידול המתאימה ביותר עבורה, למשל: חלקן יעדיפו שמש טרופית וחלקן יעדיפו צל, לחלקן לא תהיה בעיה להיות חשופות באוויר הפתוח וחלקן יזדהמו ללא מערכת גידול סטרילית סגורה. כמו כן בנוסף להעדפות האקלימיות ישנן כמה מערכות גידול שונות המקובלות כיום בתעשייה, ביניהן:
- בריכות קטנות מקובעות.
- בריכות אובליות גדולות ארוכות.
- בריכות עגולות גדולות.
- שרוולי פוליאטילן.
- ביאוריאקטורים מסלילי צינורות.
- ביאוריאקטורים "מתסיסים".
- וכמובן שילובים שונים של המערכות השונות.
לכל אצה טכנולוגיית העיבוד והאריזה שלה שכן האצות הן חומר גלם לתעשיות תוספי התזונה, תעשיית המזון, צבעי מאכל טבעיים, קוסמטיקה, מזון לציפורים ודגים, מקור לשמנים שונים ועוד ועוד. לכן, לכל מי שחושב על גידול אצות כדאי לחשוב קודם כל על המוצר הסופי ועל הטכנולוגיה הנכונה להגיע למוצר הרצוי ולאחר מכן ועל שיטת הגידול והתנאים האקלימיים העומדים לרשותו.
יש להתחשב גם בחוקי הרשויות השונות המפקחות על ייצור המזון והחקלאות בארץ המדוברת. למשל, חוקי טיפול במי הגידול המליים המשומשים, תקנות אריזה, תקנות בתי קירור ותקנות עיבוד של רשות המזון המקומית. במקרה שהמוצר מיועד לשוק הגלובאלי חשוב להתחשב בתקני מזון בינלאומיים כגון:
- GMT
- ISO
- Halal
- סוגי הכשרות השונים
- תקני איכות בינלאומיים, אמריקאים ואירופאים
- עמידה בבדיקות מיקרוביאליות שונות.
אנו נשמח לעמוד לרשותכם לייעוץ מדעי ועסקי לגבי הפרויקט הספציפי שלכם ולכל שאלה בנושא.