0

למה כדאי לך להתחיל לקחת ספירולינה? 

  • מטפלת בעייפות יתר
  • עוזרת בבעיות קשב וריכוז
  • מפחיתה לחץ וחרדה
  • משלימה חוסרים תזונתיים
  • מטפלת באנמיה וחוסרי ברזל 
  • מפחיתה קמטים ועיגולים שחורים סביב העיניים
  • מטפלת בבעיות עור שונות
  • מחזקת ומשקמת שיער וציפורניים
image alt
לא נמצאו פריטים
image alt

המלצות אחרונות

image alt

הספירולינה הקפואה מגיעה באריזה שבה 8 כוסיות שכל אחת מהן מכילה מנת ספירולינה אחת (20 גר') אותה ניתן לצרוך במספר דרכים. מכיוון שאין לה את הטעם הלא נעים שיש לספירולינה מעובדת כדוגמת כמוסות או אבקה, ניתן למרוח אותה בסנדביצ'ים יחד עם פסטו או ממרחים אחרים. ניתן להוסיף אותה לרוטב של הסלט ולהעשיר אותו. ניתן להוסיף את תכולת הכוסית לטחינה גולמית יחד עם הטבלון המתאים כדי להכין טחינה ירוקה.

כשאין זמן ניתן להמיס את תכולת הכוסית במיץ, לערבב ולשתות. בכל מקרה מומלץ לקחת את הספירולינה בבוקר על בטן ריקה לספיגה אופטימלית. הדרך שבה אנו ממליצים לקחת את הספירולינה היא בשייק בשילוב פרי מתוק שמעודד יצור מיצי עיכול התורמים לאיכול הספירולינה ופרי חמוץ שמוסיף ויטמין C שמשפר את הספיגה עוד יותר. מכייון שהספירולינה רוויה בחומרים מזינים כשאוכלים אותה לרוב הגוף מרגיש שובע ומתפנה לנקיון פנימי. לכן חשוב מאוד לשתות לפחות ליטר וחצי של מיים ביום, לפחות בתקופה הראשונית, כדי לאפשר לגוף להיפטר מכל העודפים בקלות ולמנוע עומס מיותר על הגוף. 

במקרים בהם התזונה לקויה לאורך זמן, בתחילת השימוש בספירולינה יכולות להופיע תופאות של ניקוי רעלנים מהגוף(סחרחורת קלה) ופעילות אנזימית ופרוביוטית חיובית בקיבה(עיכול רגיש יותר). תופעות אלא הן סימן לשיפור בבריאות הכללית וחולפות תוך 3 ימים, כדי לעזור לגוף להתנקות חשוב לשתות לפחות 2 ליטר של מים ביום. כדי להקטין תסמינים אלא מומלץ להתחיל מכמות ספירולינה קטנה. בכל מקרה ובמיוחד לחולים בסכרת מסוג 2 שמשתמשים באינסולין, לחולים שיש להם מרשם לחומצה אורית (לשיגדון), לכל בעיה שקשורה לכבד (שמתאמץ כדי לנקות רעלים מהגוף) ובכל מצב בכלל יש להיוועץ ברופא או מומחה אחר.

כמוסות ספירולינה וכדורי ספירולינה עשויים מאבקת ספירולינה דחוסה והם בעצם אותו המוצר המעובד. כדי לקבל את האבקה משתמשים במכשיר שנקרא מייבש ספרי. הוא משתמש בחום של מאות מעלות לפרקי זמן קצרים כדי לייבש כמויות גדולות של חומר בזמן קצר. שיטה זו היא סטנדרד בתעשיה בגלל העלות הנמוכה שלה ובגלל שאם ישנם זיהומים חידקיים בספירולינה הם לא מגיעים לאבקה כי הטמפרטורה הגבוהה גורמת לחיטוי מלא. יחד עם החידקים מושמדים גם חומרים רגישים שונים שיש להם חשיבות עליונה לבריאותינו. מדובר בעיקר באנזימים ובנוגדי החמצון כגון הפיקוציאנין שהינו חומר שהוכח מדעית כמשמיד גידולים סרטניים. בנוסף החום הגבוהה פוגע בחלבונים הרבים שבספירולינה ומשנה את המבנה המולקולרי שלהם.


חלבונים שעברו דנטורציה בחום גבוה. הגדלה פי 2500 במיקרוסקופ אלקטרוני.

תהליך הרסני זה נקרא "דנטורציה" בשפה המדעית, הוא גרום למולקולה בעלת יכולת תגובה ביאולוגית לאבד יכולת זו ומבטל את ההשפעות הבריאותיות שלה. דבר זה מתבטא בטעם הרע ובריח הלא נעים שיש לספירולינה מעובדת. כנגד, שיטת "ההקפאה המהירה" שבה אנו משתמשים ליצור הספירולינה הקפואה מאפשרת לשמר את הספירולינה לאורך זמן ללא איבוד ערכים תזונתיים.

באריזת ספירולינה קפואה יש 8 כוסיות ז"א שלאדם בוגר אריזה מספיקה לשבוע ויום של שימוש יומיומי, התקופה שאנו ממליצים כדי להתנסות בספירולינה ולחדש את המלאים של הגוף היא שבועיים. למשפחה ממוצעת תקופת "טעינה מחדש" או "חידוש מלאי הגוף" תצריך 6 אריזות. למי שרוצה לקחת ספירולינה לאחר תקופה זו ניתן לקנות 9 יחידות ומעלה בסיטונאות ישירות מהחווה במחירים מוזלים.
לספירולינה ריכוז גבוה מאוד של בטא קרוטן, שהוא הוכח כמגן על העור מפני קרינת UVמזיקה, ובנוסף ישמור על עור בריא וצעיר למראה. בספירולינה יש, פי 25 בטא קרוטן יותר מאשר גזר. ריכוז גבוה של חומצת גמא לינולנית, חומצת שומן בלתי רוויה הידוע כמסייעת בשמירה על העור שלך מפני יובש וסדקים, ומקנה לו אלסטיות. (עוזרת גם במקרים של כאבי פרקים) חומצת גמא לינולנית גם מסייעת לגוף להילחם בדלקת. והיא הוכחה כמסייעת להילחם בהפרעות עור כמו אקזמה. ריכוז גבוהה של אבץ בעל היכולת שלו להקטין את היווצרותם של רדיקלים חופשיים מזיקים שפוגעים בעור ומובילים להזדקנות מוקדמת. אבץ ידוע גם כמטפל ומונע אקנה. לספירולינה יש גם הרבה ויטמין E. (יותר מאשר נבט חיטה טהורה) ויטמין E מסייע לגוף שלך לאזן נוגדי חמצון ורדיקלים חופשיים. עוזר להפחית רדיקלים חופשיים שפוגעים בעור ויוצרים קמטים.
אחד הגורמים הראשים לחוסר ריכוז הוא מחסור במינרלים וויטמינים. נוגדי החמצון והאומגה 3 שבספירולינה הקפואה משפרים את הפעילות המוחית ומגינים עליו. ספירולינה משפרת את הריכוז גם ע"י סילוק וניקוי של שאריות אלומיניום, צבעי מאכל, פחמן טטראכלוריד ורעלנים נוספים. לכן ספירולינה יכולה לתרום לבעיות קשב וריכוז באופן טבעי 
הספירולינה בטוחה לחלוטין ואף מומלצת בזמן הריון מכיון שהיא מכילה ויטמין A וכלורופיל חומרים שמחזקים את העובר. כמות החלבון הצמחי הגדולה מאפשרת התפתחות רקמות תקינה. באפריקה היכן שיש אגמי ספירולינה שגדלים באופן באופן טבעי מייצרים המקומיים פתיתי ספירולינה נותנים לנשים בהריון כדי להתחזק.

המנה המומלצת לאדם בוגר ליום היא כוסית ספירולינה קפואה. במקרה של מחסור תזונתי חמור או מחלה ניתן לקחת יותר ללא חשש. המנה לילד הינה חצי כוסית. חשוב לזכור שספירולינה אינה תרופה אלא מזון עשיר במיוחד בעל צפיפות תזונתית גבוהה. לכן לאחר שמצבורי הגוף מלאים אין יותר צורך בשימוש יומיומי.

מנסיונינו דבר זה קורה לאחר גמר שימוש באריזה או שתיים. אז אפשר להשתמש פעם בכמה ימים כדי לקבל מנה של אנטיאוקסידנטים ומיקרואלמנטים שיותר קשה לקבל בתזונה המודרנית הקונבנציונלית. בנוסף, כדי מאוד לקחת עוד מספר צעדים קדימה לכיוון חיים מאוזנים ובריאים יותר. כדאי לעסוק בפעילות גופנית, אפילו מתונה, בכל יום ולהשכיל בנושא התזונה הצמחית הלא מעובדת. בכל מצב של חוסר ודאות ובכלל יש להתיעץ באיש מקצוע למשל תזונאי או רופא. 

כאשר מסתכלים על ההרכב הכימי של הספירולינה, אין זה פלא כי אנשים צורכים אותה באופן קבוע. יש בה שפע של חומרים אשר משפרים את רמת האנרגיה בגוף. בניהם חלבונים, נוגדי חמצון, ויטמין B-12, ברזל, מגנזיום, אבץ, נחושת, סלניום וכרום. בכיוון שספירולינה מהווה מקור גדול של ברזל, היא מסייעת להילחם בעייפות ומכילה ריכוז גבוה מאוד של נוגדי חמצון (אפילו יותר מאשר אוכמניות), אשר מסייע לגוף לרסן מתח חמצוני ולהגביר את רמות האנרגיה.
ד"ר מחמט עוז ממליץ לשלב את  הספירולינה עם מיץ לימון וקרח.לדברי ד"ר עוז, שילוב של ספירולינה ולימון או ליים תורמים לשפר את רמות האנרגיה, כי הם משחררים את הסוכרים מהתאים שלנו. ההקפאה של הספירולינה והשילוב שלה עם קרח מגבירים את האנרגיה בגופינו ומעוררים אותו במיוחד. 
 
הברזל הינו יסוד מתכתי זמין לגוף שמנוצל בעיקר בכדי לייצר את ההמוגלובין שהופך את הדם שלנו לאדום ומאפשר לנו לנשום חמצן. כ75% מכל הברזל בגופינו משמש למטרה זו והייתר נאגר בכבד ובשרירים. גוף בריא תמיד ינסה  לשמר את רמת הברזל ולכן "בריחה" של יותר מ5% ברזל ליום הינה סימן אזהרה. ירידה כרונית חדה ברמת הברזל תתאפשר רק במצבים פתולוגיים כגון: שלשולים, שתפי דם ומחזור ממושך.
 ספירולינה היא עסקת חבילה תזונתית מושלמת, היא מכילה את כמות הברזל הצמחי הכי גדולה מכל המזונות שזמינים לאדם ומצד שני מכילה אנזימים וויטמיים נוספים שמשפרים את ספיגת הברזל בגופינו. הספירולינה אינה דבר חדש, למרות שהיא עוד לא ממש מוכרת בארץ, היא משמשת כמקור ברזל כבר משנות ה-80 בארה"ב ובאירופה. נעשו עשרות מחקרים מדעים שהראו את היכולת המעולה של הספירולינה להשלים חוסרים תזונתיים באופן יעיל, בטוח וללא תופעות לואי גם בהריון, בילדים קטנים ואפילו לסובלים מתת תזונה.
x

#{title}

#{text}

#{price}