- משקל 160גרם, מחולק ל-8 מנות.- 20 גרם למנה.הספירולינה שלנו מאפשרת למלא את החוסרים של גופינו ויכולה לתת חלופה טבעית לתוספי התזונה.קנה עכשיוהמשך למטהבכל מנה 4 גרם חלבון- אידאלי לצמחונים וטבעונים.הספירולינה נשמרת בפריזר למשך שנה וחצי.*מומלץ לקחת כוסית אחת ביום למשך שבוע או שבועיים עד שמורגש שיפור ואז להוריד את המינון לפעמיים שלוש בשבוע תוך כדי מעבר לתזונה בריאה יותר.*מומלץ להשתמש בספירולינה הקפואה בשייק ירוק יחד עם פירות לארוחת בוקר או כשעתיים לפני אימון גופני 45 דקות אחרי אימון גופני.
- למה כדאי לך להתחיל לקחת ספירולינה קפואהמטפלת בבעיות עייפות ותשישותהזמן עכשיו* רשימה חלקיתמפחיתה חרדה ומתח נפשימשלימה חוסרים תזונתייםמסייעת בבעיות קשב וריכוזתורמת למראה עור צעיר וזוהרמפחיתה קמטים ומעגלים שחורים סביב העינייםמשקמת שיער וציפורניים
הספירולינה הקפואה מגיעה באריזה שבה 8 כוסיות שכל אחת מהן מכילה מנת ספירולינה אחת (20 גר') אותה ניתן לצרוך במספר דרכים. מכיוון שאין לה את הטעם הלא נעים שיש לספירולינה מעובדת כדוגמת כמוסות או אבקה, ניתן למרוח אותה בסנדביצ'ים יחד עם פסטו או ממרחים אחרים. ניתן להוסיף אותה לרוטב של הסלט ולהעשיר אותו. ניתן להוסיף את תכולת הכוסית לטחינה גולמית יחד עם הטבלון המתאים כדי להכין טחינה ירוקה.
כשאין זמן ניתן להמיס את תכולת הכוסית במיץ, לערבב ולשתות. בכל מקרה מומלץ לקחת את הספירולינה בבוקר על בטן ריקה לספיגה אופטימלית. הדרך שבה אנו ממליצים לקחת את הספירולינה היא בשייק בשילוב פרי מתוק שמעודד יצור מיצי עיכול התורמים לאיכול הספירולינה ופרי חמוץ שמוסיף ויטמין C שמשפר את הספיגה עוד יותר. מכייון שהספירולינה רוויה בחומרים מזינים כשאוכלים אותה לרוב הגוף מרגיש שובע ומתפנה לנקיון פנימי. לכן חשוב מאוד לשתות לפחות ליטר וחצי של מיים ביום, לפחות בתקופה הראשונית, כדי לאפשר לגוף להיפטר מכל העודפים בקלות ולמנוע עומס מיותר על הגוף.
במקרים בהם התזונה לקויה לאורך זמן, בתחילת השימוש בספירולינה יכולות להופיע תופאות של ניקוי רעלנים מהגוף(סחרחורת קלה) ופעילות אנזימית ופרוביוטית חיובית בקיבה(עיכול רגיש יותר). תופעות אלא הן סימן לשיפור בבריאות הכללית וחולפות תוך 3 ימים, כדי לעזור לגוף להתנקות חשוב לשתות לפחות 2 ליטר של מים ביום. כדי להקטין תסמינים אלא מומלץ להתחיל מכמות ספירולינה קטנה. בכל מקרה ובמיוחד לחולים בסכרת מסוג 2 שמשתמשים באינסולין, לחולים שיש להם מרשם לחומצה אורית (לשיגדון), לכל בעיה שקשורה לכבד (שמתאמץ כדי לנקות רעלים מהגוף) ובכל מצב בכלל יש להיוועץ ברופא או מומחה אחר.
כמוסות ספירולינה וכדורי ספירולינה עשויים מאבקת ספירולינה דחוסה והם בעצם אותו המוצר המעובד. כדי לקבל את האבקה משתמשים במכשיר שנקרא מייבש ספרי. הוא משתמש בחום של מאות מעלות לפרקי זמן קצרים כדי לייבש כמויות גדולות של חומר בזמן קצר. שיטה זו היא סטנדרד בתעשיה בגלל העלות הנמוכה שלה ובגלל שאם ישנם זיהומים חידקיים בספירולינה הם לא מגיעים לאבקה כי הטמפרטורה הגבוהה גורמת לחיטוי מלא. יחד עם החידקים מושמדים גם חומרים רגישים שונים שיש להם חשיבות עליונה לבריאותינו. מדובר בעיקר באנזימים ובנוגדי החמצון כגון הפיקוציאנין שהינו חומר שהוכח מדעית כמשמיד גידולים סרטניים. בנוסף החום הגבוהה פוגע בחלבונים הרבים שבספירולינה ומשנה את המבנה המולקולרי שלהם.
חלבונים שעברו דנטורציה בחום גבוה. הגדלה פי 2500 במיקרוסקופ אלקטרוני.
תהליך הרסני זה נקרא "דנטורציה" בשפה המדעית, הוא גרום למולקולה בעלת יכולת תגובה ביאולוגית לאבד יכולת זו ומבטל את ההשפעות הבריאותיות שלה. דבר זה מתבטא בטעם הרע ובריח הלא נעים שיש לספירולינה מעובדת. כנגד, שיטת "ההקפאה המהירה" שבה אנו משתמשים ליצור הספירולינה הקפואה מאפשרת לשמר את הספירולינה לאורך זמן ללא איבוד ערכים תזונתיים.
אחד הגורמים הראשים לחוסר ריכוז הוא מחסור במינרלים וויטמינים. נוגדי החמצון והאומגה 3 שבספירולינה הקפואה משפרים את הפעילות המוחית ומגינים עליו. ספירולינה משפרת את הריכוז גם ע"י סילוק וניקוי של שאריות אלומיניום, צבעי מאכל, פחמן טטראכלוריד ורעלנים נוספים. לכן ספירולינה יכולה להיות תחליף ריטלין טבעי.
המנה המומלצת לאדם בוגר ליום היא כוסית ספירולינה קפואה. במקרה של מחסור תזונתי חמור או מחלה ניתן לקחת יותר ללא חשש. המנה לילד הינה חצי כוסית. חשוב לזכור שספירולינה אינה תרופה אלא מזון עשיר במיוחד בעל צפיפות תזונתית גבוהה. לכן לאחר שמצבורי הגוף מלאים אין יותר צורך בשימוש יומיומי.
מנסיונינו דבר זה קורה לאחר גמר שימוש באריזה או שתיים. אז אפשר להשתמש פעם בכמה ימים כדי לקבל מנה של אנטיאוקסידנטים ומיקרואלמנטים שיותר קשה לקבל בתזונה המודרנית הקונבנציונלית. בנוסף, כדי מאוד לקחת עוד מספר צעדים קדימה לכיוון חיים מאוזנים ובריאים יותר. כדאי לעסוק בפעילות גופנית, אפילו מתונה, בכל יום ולהשכיל בנושא התזונה הצמחית הלא מעובדת. בכל מצב של חוסר ודאות ובכלל יש להתיעץ באיש מקצוע למשל תזונאי או רופא.
ד"ר מחמט עוז ממליץ לשלב את הספירולינה עם מיץ לימון וקרח.לדברי ד"ר עוז, שילוב של ספירולינה ולימון או ליים תורמים לשפר את רמות האנרגיה, כי הם משחררים את הסוכרים מהתאים שלנו. ההקפאה של הספירולינה והשילוב שלה עם קרח מגבירים את האנרגיה בגופינו ומעוררים אותו במיוחד.
ספירולינה היא עסקת חבילה תזונתית מושלמת, היא מכילה את כמות הברזל הצמחי הכי גדולה מכל המזונות שזמינים לאדם ומצד שני מכילה אנזימים וויטמיים נוספים שמשפרים את ספיגת הברזל בגופינו. הספירולינה אינה דבר חדש, למרות שהיא עוד לא ממש מוכרת בארץ, היא משמשת כמקור ברזל כבר משנות ה-80 בארה"ב ובאירופה. נעשו עשרות מחקרים מדעים שהראו את היכולת המעולה של הספירולינה להשלים חוסרים תזונתיים באופן יעיל, בטוח וללא תופעות לואי גם בהריון, בילדים קטנים ואפילו לסובלים מתת תזונה.
An amazing product! A lot of thought and research put in to help make you feel healthy. I've been using the product a while now, and it has made a tremendous difference on my life!
Sarina Miriam Abramowitz
מוצר טוב מאוד, אני מרגיש בריא מאוד לאחר השימוש בו
Ryan Bermont
אני לוקח לייב פירולינה כבר חודשיים ומרגיש מעולה. כבר אין לי עייפות בבוקר ובמהלך היום ויש לי יותר אנרגיה להמשיך.
Kolya Kolnik Nikolai
אני אחרי שני הריונות. התחלתי לקחת לייב ספירולינה וחזרתי למשקל שלי תוך זמן קצר. בימים שאני לא לוקחת אני מרגישה ממש את ההבדל! זה שינה לי את החיים!