איך לשתות את השייק סופרפוד שלך באופן הכי בריא? 

מאת בוריס זלוטניקוב 
 

מי לא רוצה לנהל אורח חיים בריא יותר? להחזיר חיוניות לגוף או לרדת במשקל?

בחיי היום יום העמוסים, שייק ירוק עשיר בסיבים או כפי שאפשר לכנות אותו - שייק סופר פוד ויכול להוות חלק משמעותי מהתפריט היומי. השייק מספק לנו גם ויטמינים ומירלים חיוניים וגם מסייע ביצירת תחושת שובע לאורך זמן. 

כשאנחנו צורכים שייקים כחלק מהתזונה היומית, אנחנו צריכים לשים לב לגורם חשוב שלרוב מתעלמים ממנו 


הקצב בו אנו שותים או "לועסים" את השייק. במאמר זה נבדוק כיצד שתייה איטית ו"לעיסה" של השייק תומכות במיצוי הערכים התזונתיים שלו, מסייעות בעיכול ותורמות לירידה במשקל. 


למה בכלל לשתות את השייק לאט?


כשאוכלים או שותים במהירות, המוח לא מספיק לקלוט בזמן את האיתותים מהקיבה. שתייה איטית מאפשרת למערכת העיכול לשלוח את הסיגנלים הנכונים למוח, וכתוצאה מכך אנחנו מרגישים את תחושת השובע, תחושת שובע ממושכת עשויה להפחית את הצורך לנשנש מאכלים עתירי קלוריות בין הארוחות.

בנוסף, הסיבים התזונתיים בפרי, בעלים הירוקים או בסופרפוד משפרים את תהליך העיכול. ככל שאנו "מפרקים" את השייק בפה לאט יותר ומערבבים אותו עם רוק, הספיגה של הוויטמינים והמינרלים תהיה יעילה יותר, פעולה זו גם מסייעת להפחית את העומס על הקיבה ולשפר את חוויית השתייה.

כמו כן השתייה האיטית עוזרת לנו לשמור על רמות סוכר יציבות בגוף, ספיגה מהירה של פחמימות (ממיצי פירות או פירות מתוקים בשייק) עלולה להוביל לקפיצה חדה ברמת הסוכר בדם, ואחריה נפילה חדה שתגרום לעייפות ולרעב מוגבר. שתייה איטית עוזרת להאט את קצב הספיגה, וכך לשמור על רמת סוכר מאוזנת.

מהם היתרונות בלעיסת השייק?

כאשר מנגנון הלעיסה שלנו מופעל, עצם התנועות בפה והפרשת רוק יכולים לעודד את אנזימי העיכול להתחיל בפירוק המזון, על ידי "לעיסת" השייק, גם אם הוא נוזלי למחצה, אנחנו מעודדים את הגוף להתייחס אליו כאל מזון של ממש ולא רק כשתייה.

בואו נשים לב גם לצד התודעתי של השתייה- לעתים שתיית שייק "על הדרך" לא נותנת תחושה של 'ארוחה'. עם זאת, כשעוצרים ולועסים במידה מסוימת את הנוזל, חווים תהליך אכילה מסודר, מה שעשוי להפחית את הרצון לאכול עוד לאחר סיום השייק, ולהוריד קלוריות כוללות במהלך היום.

יש לזכור שכאשר אנחנו לועסים, והשיק מתערבב עם הרוק שלנו, העיכול בקיבה מתחיל ביעילות רבה יותר, והגוף לא צריך להשקיע יותר מדי מאמץ לפרק חלקיקים גדולים.


אז איך אנחנו יכולים לשתות שיק לאט יותר ?

השתמשו בקש רחב או שתייה ישירות מהכוס

שתייה דרך קש רגיל לפעמים גורמת לשאיבה מהירה של השייק. קש רחב מתאים יותר לתערובות סמיכות ומאפשר זרימה מבוקרת יותר.

אם השייק יחסית סמיך, שתו ישירות מהכוס ולגמו לגימות קטנות.

ערבבו את השייק בסמוך לאכילה

ככל שהשייק טרי יותר, הערכים התזונתיים נשמרים והמרקם סמיך יותר. כך יהיה לכם קל יותר לשתות אותו בהפסקות ולעצור בין לגימה ללגימה.

הקפידו לקחת הפסקות בין השלוקים

אחרי כל לגימה, הניחו את השייק בצד ונשמו עמוק. אפשר לנצל את הזמן להביט סביב או לנהל שיחה קצרה. פעולה זו עוזרת למוח לתפוס שלמעשה אוכלים ארוחה.

הוסיפו מרכיבים סמיכים

אבוקדו, יוגורט טבעי, חלב צמחי סמיך, אגוזים או זרעי צ’יה הופכים את השייק לסמיך יותר, ומאלצים אותנו לשתות לאט.

בנוסף, החומרים הללו תורמים לתחושת שובע חזקה בזכות השילוב של שומן וחלבון.



ואיך כל זה מסייע לשמירה על המשקל?

ראשית, בגלל תחושת השובע המוגברת, יש פחות סיכוי שנגיע למצב של אכילת יתר או צריכת קלוריות מיותרות מאוחר יותר. שילוב נכון של סיבים, מינרלים וחלבונים מסייע לעיכול וספיגה משופרים, לתחושה כללית טובה ולאנרגיה יציבה לאורך היום. 

וכמובן, אם אנחנו מרגישים שבעים ומסופקים אחרי השייק, אנו פחות מועדים לצרוך חטיפים או מאכלים מעובדים ושומניים.


לסיכום- 
שתייה איטית ו"לעיסה" של שייק ירוק או שייק סופרפוד אחר עשיר בסיבים, ויטמינים ומינרלים הן לא סתם טכניקות – הן גורמים חשובים שיכולים להשפיע על רמת השובע, הספיגה התזונתית ואפילו על קצב הירידה במשקל. עצרו לרגע, שתו ביסודיות ותנו לגוף שלכם את הזמן להבחין בתהליך האכילה. כך תיהנו מחוויה טעימה, בריאה ומספקת יותר, ובדרך תוכלו לתמוך במטרות בריאותיות וירידה במשקל לטווח הארוך


 

לקריאה נוספת

 ספירולינה וריכוז- כך היא משפיעה עליו

ספירולינה וריכוז- כך היא משפיעה עליו

באמצעות צריכה של מאכלים שעוזרים לריכוז כגון ספירולינה איכותית, ניתן לספק לגוף את כל הוויטמינים והמינרליים הדרושים לו, במטרה לשפר את רמות הקשב והריכוז ולשדרג את הביצועים הקוגניטיביים. ההמלצה הכללית היא להקפיד על צריכה יומיומית של ספירולינה טרייה בשעות הבוקר, במטרה להזין את הגוף בכל הערכים התזונתיים הדרושים לו.

האם ספירולינה מתאימה למחלות אוטואימוניות?

האם ספירולינה מתאימה למחלות אוטואימוניות?

רכיב טק מחקרים מוכיחים כי הספירולינה עשויה למנוע מחלות וזיהומים ואף יותר מכך היא עשויה לסייע בריפוי מחלות אוטואימוניות!סט. לעריכת הרכיב ולשינוי הטקסט לחצו כאן

ספרולינה טיפול אנמיה, חוסר ברזל.
x

#{title}

#{text}

#{price}