0

כיצד ספירולינה תסייע בטיפול בבעיות של חוסר ברזל ואנמיה

 
לפני שנדבר על ספירולינה לטיפול באנמיה, הבה נבין מה היא בדיוק אנמיה ותפקיד הברזל בגופינו. הברזל הינו יסוד מתכתי זמין לגוף שמנוצל בעיקר בכדי לייצר את ההמוגלובין שהופך את הדם שלנו לאדום ומאפשר לנו לנשום חמצן.

כ- 75% מכל הברזל בגופינו משמש למטרה זו והייתר נאגר בכבד ובשרירים.

גוף בריא תמיד ינסה  לשמר את רמת הברזל ולכן "בריחה" של יותר מ5% ברזל ליום הינה סימן אזהרה.

ירידה כרונית חדה ברמת הברזל תתאפשר רק במצבים פתולוגיים כגון: שלשולים, שתפי דם ומחזור ממושך.


מידת הקליטה של הברזל אף היא אינה גבוהה ועומדת על כ10% לגברים וכ15% לנשים.

אז איך ספירולינה לטיפול באנמיה עובדת? רק שניה. נתונים אילו נכונים ל-"קלאט ברזל", שנמצא בטבע בשפע בצומח ז"א שמדובר ביון (חלקיק) ברזל שקשור למולקולה אורגנית גדולה למשל בצורת כלורופיל, מולקולה ירוקה שדומה במקצת במבנה הכימי שלה להמוגלובין בדמינו.

הגוף מזהה ברזל קלאט ויודע לספוח אותו על ידי מנגנון מיוחד אשר מווסת את הספיגה על פי צורך ומצד שני מונע עודף ספיגה.


כמו בכל דבר עודף ברזל גם הוא אינו בריא ואף יכול להיות מסוכן. רופאים רבים ממליצים על תוסף ברזל, במיוחד בהריון ובמקרה של אנמיה, מוצרים רבים מכילים "תוספת ברזל" או במילים אחרות אבקת חלודה שמוסיפים למזונות כמו דגני בוקר, מוצרי חלב לילדים וכו'.

סוג זה של ברזל כמו גם ברזל שנמצא ברקמות של בעלי חיים, בעיקר בדם ובשרירים, אינו עובר דרך מנגנון וויסות הספיגה כראוי ויכול ליוצר בעיות שונות כגון: לחץ בצידי הגוף, עצירות, כאב בטן ובחילה.


מכייון שברזל הינו חומר מחמצן, הוא אינו בריא לאדם בצורתו הסינטטית (אבקת ברזל).

אנשים רבים דואגים להוסיף לתזונה היומית שלהם מאכלים אשר מכילים נוגדי חימצון אך לא מנסים למזער את כמות ה-"מחמצנים" שהם צורכים.


כשצצות בעיות הקשורות לברזל כמו קשיי ספיגה או אנמיה בעקבות דימום ממושך, הריון או תקופת גדילה אנשים רבים חוששים לפנות לתוספים המלאכותים בגלל תופעות הלואי ולפעמים גם הרצון לפתור את האנמיה באופן טבעי.

ישנה דרך להעלות את רמת הברזל בדם שמגיעה אלינו מהעבר הרחוק שלנו, לפני 3.5 מיליארד שנה, בצורת אצה קטנה כחולה ירוקה ששמה ספירולינה אותה האנושות צורכת כבר עשרות אלפי שנים כדי לחזק את הגוף וכדי למנוע ולרפא חוסרים תזונתיים - כמובן גם השתמשו בספירולינה לטיפול באנמיה.


שבט הקנם מתגורר כבר אלפי שנים לצד אגם צ'אד באפריקה. למרות המצאותם באחד מאזורי המחייה הכי קשים באיזור, איזור שבו בצורת ומחסור במזון הינו מציאות יום יומית, הנשים ההרות משבט זה נוהגות ללדת תינוקות בריאים לחלוטין ואינן סובלות משום חוסרים בזמן ההריון.

שנות ה-60 גילה חוקר בלגי שבשוק המקומי נמכרות חתיכות אצה ירוקה שנקראת בעגה המקומית "דיהי" ושנשים הרות וילדים קטנים אוכלים את האצה כדי להיות מוגנים מ"רוחות רעות".

דגימות מהאצה שגדלה באגם עצמו נשלחו לצרפת וכך העולם החדש למד על אצת הספירולינה.


ספירולינה היא עסקת חבילה תזונתית מושלמת, היא מכילה את כמות הברזל הצמחי הכי גדולה מכל המזונות שזמינים לאדם ומצד שני מכילה אנזימים וויטמיים נוספים שמשפרים את ספיגת הברזל בגופינו.

הספירולינה אינה דבר חדש, למרות שהיא עוד לא ממש מוכרת בארץ, היא משמשת כמקור ברזל כבר משנות ה-80 בארה"ב ובאירופה.

נעשו עשרות מחקרים מדעים שהראו את היכולת המעולה של הספירולינה להשלים חוסרים תזונתיים באופן יעיל, בטוח וללא תופעות לואי גם בהריון, בילדים קטנים ואפילו לסובלים מתת תזונה - ואפילו משתמשים בספירולינה לטיפול באנמיה.


הדרך המומלצת ביותר לצרוך ספירולינה היא בצורה קפואה שזהה מבחינת הערכים התזונתיים לספירולינה טרייה ומשמרת אותה לאורך זמן מבלי לפגום בטעם.

כדאי להתחיל את היום עם שייק ירוק על בסיס 2 כוסות מים וכוסית ספירולינה קפואה בשילוב פרי מתוק ושומני (למשל בננה או פאפאיה ותמרים) ופרי חמוץ כלשהו (למשל רימון או קיוי).

שילוב זה מזרז את ספיגת הברזל ומשאיר תחושה של חיוניות ששום תוסף מלאכותי אינו משאיר.

את הספירולינה הקפואה ניתן להוסיף לטחינה או לרוטב לסלט או לחילופין להפשיר בכוס מים ולשתות כשאין זמן.
 
ספרולינה טיפול אנמיה, חוסר ברזל.
x

#{title}

#{text}

#{price}